Het is bijna weer zover…. najaarsrit 2018

Nog een week te gaan voor de RwP Oktober-ride 2018 op 7 oktober aanstaande

Vandaag hebben de rit voorgereden met een paar leden en onze nieuwe RoadCaptain Richard Elbers. (facebook link)

Uiteraard houden we het weer spannend doordat we de route weer aan hebben moeten passen ivm onverwachtse wegafsluitingen. Zo kwamen we opeens opengebroken straten, wegomleidingen en andere trukerij tegen die er vorige week nog niet waren. Altijd fijn πŸ˜‰

Maar we laten ons niet zomaar uit het veld slaan en gaan ervoor! Rij je mee? Meld je nu vast aan via deze link…

Hints en tips van de crew

Baksteenformatie
baksteenformatieWe rijden 7 Oktober weer in de zogeheten “baksteenformatie” en zullen de rit weer inéén grote groep gaan rijden. Door in Baksteen formatie te rijden zien andere verkeersdeelnemers ons beter en heb je meer tijd om te reageren bij een noodstop of onverwacht obstakel. Ook kun je zelf verder vooruit kijken. Blijf op je baksteenplek; ga niet van ‘plek’ wisselen! Als je links begint met rijden, blijf dan links. Begin je rechts, blijf dan rechts. Wisselen van rijbaan tijdens de rit kan ernstige gevolgen hebben met zo’n grote groep.

Blocken
Dit houd in dat iedereen meehelpt met blocken. Blocken is het tijdelijk afzetten van de weg zodat de hele groep vlot en snel een kruising of rotonde over kan en we het andere verkeer zo min mogelijk lastigvallen. Dit zal duidelijk aangewezen worden door de RoadCaptain. Heb je nog niet eerder geblocked, stel je dan wat achter in de groep op bij vertrek, dan kun je zien hoe het werkt. Het klinkt misschien wat eng maar het valt reuze mee!

Verder….

  • Zorg dat je met een volle tank aan de start verschijnt
  • Volg de aanwijzingen van de RoadCaptain goed op zodat we met z’n allen veilig door kunnen
  • Zorg voor een veilige afstand op je voorganger maar laat GEEN gaten vallen.
    Dit zorgt voor grote ergernissen bij de medeweggebruikers, en kan gevaarlijke situaties opleveren
  • Ervaren rijders, heb geduld met beginnende rijders; iedereen is een keer begonnen met rijden in een grote groep πŸ˜‰
  • En we drukken iedereen op het hart; haal niet in en ga geen rare fratsen uitvreten. Dus geen wheelies, burnouts of andere gekkigheid. Dit zal de goeie naam van RWP en andere georganiseerde motortochten alleen maar schaden. Ook het goeie doel waar we voor rijden is niet gebaat bij een slechte input.

We willen een mooie dag, voor een zeer mooi doel (Stichting Vaarwens)- gezelligheid en de samenhorigheid wat het motorrijden zo mooi maakt. En wat nog belangrijker is….. we willen dat iedereen weer veilig en heel thuis komt en kan terug kijken op een prachtige dag!

Dus lees de tips goed door en houd je eraan.

Dank jullie wel alvast voor jullie medewerking πŸ™‚

Op een geweldig mooie en gezellige dag,

namens de gehele Crew RwP πŸ˜Ž

PS: Rijd je mee? Meld je dan bij voorkeur even vooraf aan via deze link en de contactpagina zodat we weten hoeveel broodjes en drankjes we nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons.